Kort (geografi) - Kadijivka (Kadiyivka)

Kadijivka (Kadiyivka)
Kadijivka (Кадіївка), Kadiyevka (Кадиевка) eller Kadiyivka, også kendt som Stakhanov (Стаханов), er en by i Luhansk oblast (region) i det østlige Ukraine. Byen er regnet som en by af regional betydning. Byen havde i 2021 en befolkning på omkring 73.702. .

Før 1937 var byen kendt som Kadijivka. Fra 1937 til 1940 hed byen Sergo (ССерго) til ære for Sergo Ordzhonikidze, og derefter fra 1940 til 1978 var byen igen kendt som Kadijivka.

Den 15. februar 1978 blev byen opkaldt efter den Sovjettiske minearbejder Alexey Stakhanov, som indledte sin karriere her.

Siden 2014 har byen været besat af russisk-støttede militser som en del af den selvudråbte Folkerepublikken Lugansk (LPR). Mens Ukraine ikke kontrollerer LPR's territorium, er det internationalt anerkendt som en del af Ukraine af alle FN's medlemslande undtagen Rusland.

Den 12. maj 2016 ændrede Ukraines Verkhovna Rada (Ukraines parlament) inden for rammerne af loven om afkommunisering navnet tilbage til Kadijivka. Denne navneændring er ikke blevet anerkendt af Folkerepublikken Lugansk.

 
Kort (geografi) - Kadijivka (Kadiyivka)
Land - Ukraine
Ukraines flag
Ukraine er et land i Østeuropa. Det grænser op til Rusland mod øst, Hviderusland (Belarus) mod nordvest, Polen, Ungarn og Slovakiet mod vest, Rumænien og Moldova mod sydvest, og Sortehavet og Det Azovske Hav mod henholdsvis syd og sydøst. Ukraine er i øjeblikket – ud over nedennævnte russiske invasion af de østlige republikker – involveret i en territorialstridighed med Rusland over Krimhalvøen, som Rusland besatte i 2014, men som Ukraine samt hovedparten af det International samfund anerkender som ukrainsk.

Ukraine er verdens 46. største land. Ukraine har et indbyggertal på 44,13 millioner. Det er dermed det 32. folkerigeste land i verden.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
UAH Ukrainske hryvnia (Ukrainian hryvnia) â‚´ 2
ISO Sprog
PL Polsk (Polish language)
RU Russisk (Russian language)
UK Ukrainsk (Ukrainian language)
HU Ungarsk (Hungarian language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Hviderusland 
  •  Moldova 
  •  Polen 
  •  Rumænien 
  •  Rusland 
  •  Slovakiet 
  •  Ungarn